Expert_holding-capsule_1140x600.jpg

Hvordan kan jeg øke omega-3-nivået mitt?

Hvis resultatet fra din omega-test er under det optimale nivået på 8-12%, er det ingen grunn til bekymring. Du kan enkelt øke nivået ved å gjøre små endringer i kostholdet ditt.

Alle fisk- og skalldyr samt planteplankton inneholder omega-3-fettsyrer. Fet fisk som laks, sild, ansjos, makrell, torsk og planteplankton er spesielt gode kilder til langkjedede omega-3-fettsyrer. Man kan nesten si at jo fetere fisken er, desto mer omega-3-fettsyrer inneholder den. Langkjedede omega-3-fettsyrer fra alger og fisk har også vist seg å være gunstige for helsen. De viktigste omega-3-fettsyrene er DHA (dokosaheksaensyre) og EPA (eikosapentaensyre).

Fat_fish_Makrell_1140x200.jpg


Omega-3 fra planter?
Planteavledede kilder til omega-3 inkluderer blant annet linfrø og chiafrø. Planteavledede omega-3-fettsyrer er kortkjedede, og den vanligste planteavledede omega-3-fettsyren er ALA (alfa-linolensyre). ALA-fettsyren må omdannes i kroppen til lengre kjedet EPA og derfra til DHA slik at kroppen kan bruke den til sin fordel.

Lineseed_1140x400.jpg

Daglig inntak av kilder til omega-3 %
Ved å inkludere gode kilder til fettsyrer i kostholdet ditt, kan du øke omega-3-nivået ditt i løpet av noen måneder, men det krever systematisk innsats siden kroppen bruker omega-3 daglig og derfor må få det daglig fra kost.

En enkel måte å supplere et sunt kosthold på er å bruke et omega-3-tilskudd som gir både EPA og DHA direkte i kapsler. Vesterålens Omega-3 er et høykonsentrert produkt som har gjennomgått en renseprosess for å fjerne tungmetaller og andre urenheter fra fisken. Omega-3-fiskeoljen som brukes i Vesterålens Omega-3-produkter er også fisket på en etisk måte og har Friend of the Sea-sertifisering.

Omega-3-capsules_sundeck_1140x200.jpg

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi respekterer personvernet ditt og deler aldri informasjonen din. Les mer her.