Yvonnes_fisksoppa_1140x600.jpg

Yvonnes fiskesuppe

Vår fantastiske ambassadør Yvonne Ryding er høsten 2022 deltaker i Sveriges Mesterkokk VIP på TV4. Så vi spurte Yvonne om hun ville dele sin favorittoppskrift med oss.

yvonnes_masterchef_vip_1140x600.jpg

Yvonne sendte oss denne oppskriften som hun beskriver som "En enkel men supergod fiskesuppe" . Vi gleder oss å smake! Både enkel og med massa sunn fisk. Og nå som Yvonne har vist hvor dyktig kokk hun er i Mesterkokk VIP så lover dette bra 🤩

Oppskrift:


Ingredienser for 4 porsjoner: 

6 poteter
2 purreløker
400 g fisk (torsk, laks)
1 liter vann
2 fiskebuljongterninger
2 dl creme fraiche
5 ss chilisaus eller ketchup
Ferske reker
Salt
Svart pepper
Paprikapulver
Dill
Eventuelt cayennepepper


Fremgangsmåte: 

yvonnes_fisksoppa3_1140x600.jpgKutt purreløkene i skiver og del potetene i ikke alt for små/tynne biter. 
Legg poteter og purreløk i en stor gryte, hell på 1 liter vann + 2 fiskebuljongterninger.
Kok opp og la det småkoke i 20 minutter
.

yvonnes_fisksoppa5_1140x600.jpg
Tilsett 2 dl creme fraiche og 5 ss chilisaus (alt. ketchup).
Del opp 400 g fisk (torsk og laks etter smak og behag) i ca 2x2cm biter.
La det koke en liten stund, koketid avhenger av om fisken er frossen eller ikke
.

yvonnes_fisksoppa4_1140x600.jpg
Smak til med salt, svart pepper og paprikapulver.
Ønsker man sterkere smak kan man også bruke litt cayennepepper eller chilipulver.


Topp av med dill og reker. 
Servèr med godt brød
. Vel bekomme 😋

TIPS FRA YVONNE: ikke rør for mye i gryten når du lager denne suppen, da kan fisken løse seg for mye opp. Suppen blir nesten aller best om den får stå og godgjøre seg i et døgn før servering. Da kan du i tilfelle vente med å toppe av med dill og reker til rett før servering.

Bon apètit - hilsen Yvonne

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi respekterer personvernet ditt og deler aldri informasjonen din. Les mer her.