VNP_yearlywheel_feb23_2_1140x600.jpg

Pasta Vongole Amore

❤ Sett på "That's Amore" med Dean Martin, skru opp lyden og tenk deg at du befinner deg i Toscana.

En skikkelig god pasta blir jo aldri feil, ikke sant? 

Her har du i alle fall en skikkelig klassiker, like enkel som elegant. Like god på "Valentines day" som på morsdag eller bare en skikkelig lørdagskos - dette er oppskriften du kan overraske med!

VNP_yearlywheel_feb23_3_1140x600.jpg

Ingredienser for 3-4 porsjoner: 

1 kg venus- eller hjerteskjell (ferdigkokte)
400 g linguini pasta
250 g cherrytomater
½– 1 chili (alt etter hvor sterkt du ønsker det)
3 hvitløksfedd
1 bunt persille
4 spiseskjeer olivenolje
2 spiseskjeer smør
2 dl hvitvin (alkoholfritt går bra)
½ sitron
1 krm salt (ca 1/5 teskje)
1 krm pepper (ca 1/5 teskje)

Slik gjør du: 

VNP_yearlywheel_feb23_4_1140x600.jpg

Del cherrytomatene i to, hakk hvitløken, chilien og halve bunten persille (spar andre halvparten til slutt)

Hell både smør og olje i en varm stekepanne.

Hell i hvitløken, chilien og persillen (italienske farger 🇮🇹 ) La det steke en stund så smakene setter seg.

Hell på tomatene og rør rundt.

VNP_yearlywheel_feb23_5_1140x600.jpg

Når tomatene er myke og har fått fin farge, hell i skjellene og rør rundt.

VNP_yearlywheel_feb23_6_1140x600.jpg

Hell på hvitvin og sitronsaft fra en halv sitron og la det putre til alle skjellene har åpnet seg helt (kast de som ikke åpner seg).

VNP_yearlywheel_feb23_7_1140x600.jpg

Kok pastaen i godt med vann og salt. La det koke i noen minutter mindre enn det som står på pakken.

Før du heller av pastavannet, øs noe av det over på skjellene. Til slutt blander du pastaen med skjellene og lar det koke sammen i ca et halvt til ett minutt. 

Smak til med salt og pepper mens du kjenner følelsen av Toscana bre seg.

Pynt med revet sitronskall og resten av persillen. 

Buon Appetito ❤

VNP_yearlywheel_feb23_1_1140x600.jpg